Медцински електронен магазин Инфинита

Актуални новини

Ехографски решения Mindray срещу COVID-19

Новопоявилата се епидемична пневмония, причинена от нов тип коронавирус (COVID-19), се превърна в най-съществения фокус на общественото внимание по света. Необходимостта от качествени медицински изделия също нараства. Като компания със солиден опит в областта на медицинската апаратура, Mindray отговори на търсенето на решения за бърза диагностика на заболяването.

Pic1

Борбата срещу коронавируса на предната линия се нуждае от силната подкрепа от тила. Динамичната обстановка изисква ефективна координация по веригите на доставки, производството, логистиката, доставката, инсталацията и обученията, за да осигури непрекъснат работен процес. Срокът на доставка на техника е критичен, затова се гордеем, че нашите партньори от Mindray използват всички средства за доставка на ехографи. И няма как да бъде по друг начин, когато говорим за човешки животи.

Pic1 а

 

Pic1 b

 

 

1. Ултразвукът може значително да подобри скоростта на успешните спасявания

През последните няколко десетилетия се наблюдава увеличение на употребата на ултразвуково изследване, особено в отделенията за интензивно лечение и отделенията за спешна помощ. Понастоящем се използва най-често в отделенията за интензивно лечение и спешните отделения за бързо разпознаване и диагностициране на пациенти преди започване на планове за лечение.

2. Ултразвукът може ефективно да намали възможността от кръстосана инфекция

При пациенти пневмония, ултразвукът може да се използва в карантинното отделение или в отделението за интензивно лечение, за да се намали експозицията на рентгенови лъчи. Възможността за цялостна дезинфекция на апарата може ефективно да намали потенциалната честота на кръстосана инфекция от пациент към пациент или от пациент към лекар.

3. Ултразвукът може ефективно да намали работната интензивност на лекаря

За нови пациенти с коронавирусна пневмония, ултразвукът може частично да замени рентгенография / КТ или други инвазивни процедури.

4. Ултразвукът може да подобри диагнозата и нивото на лечение на критични грижи в отделения / болници директно

В световен мащаб е възприето, че ултразвуковото оборудване е сред най-необходимите в реанимация. Той може да помогне на лекарите за диференциална диагноза на дихателна недостатъчност, управление на дихателните пътища / кръвообращението, съдов достъп, оценка степента на остър респираторен дистрес синдром (ARDS), насочване на диагнозата и лечение на сърдечен арест, дори ръководство за намиране на причината за треска. В допълнение на диагностичните ползи, ултразвукът може също да намали радиационните и медицинските разходи.

Pic2

TE7 ACE

Специализирано решение за реанимация и хирургия

Препоръчва се за: Интензивно отделение / Спешно отделение / Карантинно отделение / Карантинна операционна зала / Клиника по заразни болести

Pic3

Акценти на продукта:

Превъзходно качество на изображението - авангардна технология за бърза и точна диагностика

Пълно решение за дезинфекция: Специализиран екран без разстояние между частите, осигуряващ висока химическа устойчивост и широк спектър на съвместимост с дезинфектанти.

Безопасност: iVocal гласова операция за безконтактна процедура, избягвайте кръстосано замърсяване.

Готов за грижа по всяко време: 3 секунди бързо зареждане, 22 часа в режим на готовност с 2+ часа батерия за извънредни ситуации.

Инструменти за визуализация на изображения: оборудван с професионален режим за изследване на бял дроб и функции за сърдечно-съдова оценка като Smart VTI, Smart B-line, Auto EF, TDI и др

Повече информация за функционалностите на ТЕ 7 можете да видите тук

M9

Най-доброто от производителност и преносимост за отделенията по реанимация

Препоръчва се за: Интензивно отделение / Спешно отделение / Карантинно отделение / Клиника по заразни болести

Pic4

Акценти на продукта:

Платформа mQuadro с трансдюсери “Single crystal” за прецизна диагностика.

Интелигентни: Интелигентните измервания с автоматична оптимизация осигуряват уверена ефективна оценка.

Готови за действие: Бързо стартиране.

Дълга продължителност: 30 минути зареждане, 4 часа работа на батерията.

Безопасност: Основно устройство с магнезиева сплав и SSD твърд диск за надеждност.

Инструменти за визуализация на изображения: Изключително качество на изображенията и iNeedle насочваща интервенционна процедура и ECMO, CRRT подготовка.

Повече информация за възможностите на М9 можете да видите тук

 

Серия M - Достъпни и бързи

Препоръчва се за: Реанимация / Карантинно отделение / Карантинно-радиологично отделение

Pic5

Акценти на продукта:

Стабилност: Над 10 000 инсталации по целия свят доказаха своята стабилност.

Достъпни: Висока производителност с бюджетна конфигурация.

Универсалност: Всички налични функции за различни клинични приложения.

Инструментариум за визуализация на изображения: Интервенционални процедури с ръководството за биопсии - iNeedle.

 

Серия DC

Прецизно изображение за всички изисквания за диагностика

Препоръчва се за:

Реанимация / Карантинно отделение / Карантинно-радиологично отделение

Pic6

Акценти на продукта:

Изключителна платформа: X-insight решение предлага всеобхватно и посветено ултразвуково изживяване с ефективност.

Превъзходна производителност на изображенията: Sibgle crystal трансдюсерис технология ComboWave дават възможност за яснота.

Улеснена работа: iTouch, Smart Track, Smart Calc инструментариите спестяват на лекаря ценно време.

Безопасност: Възможност за пълна дезинфекция, подходящ за болнична употреба.

Повече за DC моделите можете да видите тук.

 

Серия Resona

Нова вълна в премиум диагностичния ултразвук

Препоръчва се за:

Реанимация / Карантинно отделение / Карантинно-радиологично отделение

Pic7

 

Акценти на продукта:

Интелигентност: Революционната система ZST + осигурява невиждани до сега сонографски находки и поставя нов стандарт в ултразвуковото изображение.

Яснота: Трансдюсери Single crystal с динамично пикселно фокусиране и iFusion - иновативната и ексклузивна технология на Mindray за компенсация на смущенията, причинени от дишането на пациента.

Многофункционални: Професионалните инструменти предоставят нови възможности в клиничните изследвания и диагностика: V-Flow, RIMT и Sound Touch Elastography и др.

Ефективност: Мощна работа, базирана на жестове, автоматични изчисления с един бутон водят до ефективно потребителско изживяване, намалява времето за контакт за безопасност на оператора и удовлетворение на пациента

Безопасност: Съвместимо решение за дезинфекция за болнична употреба

Повече за решенията при този изключителен модел можете да видите тук

COVID-19 Споделен опит от епицентъра на заразата за лечение и превенция

Уважаеми колеги,

Разпространението на COVID-19 в световен мащаб е изключително бързо. За да помогнат, нашите китайски партньори от Mindray инициираха поредица от уебинари на тема „Китай със света: диалози на експерти за COVID-19“, в които китайски специалисти споделят допълнителен опит от първа ръка за борбата с COVID-19. Споделяме с вас възможността всеки да получи повече информация и факти за това заболяване, неговата превенция и ефективно лечение. Надяваме се, че техният опит ще помогне на медицинската общност в България да работи заедно и още по-успешно срещу COVID-19.


Линк към уебинара: https://bit.ly/395B7dM 

ЛекториЛинк към уебинара: https://bit.ly/38YffkF

Програмата (времето е +8 GMT, за България начален час 14:00 часа)

Лектори

 

Приложение на ехограф за COVID-19 диагностика

COVID-19 Ultracound1

 

 

 

Клинично приложение на ехографа

1.  Специализиран режим за установяване на промени в белите дробове.
640 1
 
2.  При механична вентилация се определя диаметърът на въздушните пътища за избор на съответстващ диаметър на тубуса. Следят се движенията на диафрагмата и се настройва режимът на вентилатора.
640 2
 
3.  При ЕСМО (Extracorporeal membrane oxygenation) се подпомагат съдовите достъпи, наблюдават се съдовете и се повишава ефективността на хирургията.
640 3
 
4. При настъпване на кардиологични усложнения се извършва измеване на сърдечната функция, оценка на диастоличната функция с тъканен Доплер – TDI, проследяване движенията на миокарда с tissue tracking и др.
640 4
 
5. INeedle – функцията за подобрена визуализация на иглата спомага за по-лесно и бързо извършване на пункции. iTouch осъществява оптимизация на образа с натискането на един бутон и позволява на клиницистите да получат бързо добър образ.
640 5

 

ХарактеристикиИнфекциите, асоциирани със здравеопазването (HAI), са едно от най-големите клинични предизвикателства, които могат да застрашат живота на пациента. Проучване в САЩ разкрива, че 4.8% (542-ма) от анкетираните 11282-ма пациента, са имали поне един случай на HAI. А годишните разходи, свързани с такива инфекции в САЩ, достигат до 45 милиарда долара.

Дезинфекцията на медицинско оборудване играе решаваща роля за постигане на високо ниво на клинична безопасност и може да окаже явно влияние върху резултатите от грижите за пациентите. Mindray включва модерния, изчистен дизайн и съвременни технологии във всичките си устройства, за да гарантира, че решенията за дезинфекция могат да отговарят на всички болнични стандарти за почистване на медицински изделия и да предпазват както пациентите, така и лицата, полагащи грижи от риска от инфекция.


 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕХОГРАФ МОДЕЛ ТЕ 7 МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК. 

COVID -19 - безплатни уебинари за навременна диагностка

При COVID-19 най-важна е наврменната диагностика. Бързото разпространение на COVID-19 във все повече страни създава предпоставки за информационен недостиг и поява на недостоверни данни в информационното пространство.

Инфинита и Mindray обединяват усилия, за да помогнат на повече български здравни специалисти да получат адекватна информация и точни знания за този нов патоген и да подготвят адекватен клиничен отговор за бърза и точна диагностика и третиране на инфектираните пациенти в серия БЕЗПЛАТНИ уебинари.

COVID-19 Web

Mindray, един от водещите производители на медицинско оборудване в света, в колаборация с CCUSG (Chinese Critical Ultrasound Study Group) създадоха научно обединение, което да предостави актуална информация за приложението на ехографа при вирусната пневмония и да я сподели с лекарите от цял свят.

Участието в уебинарите е БЕЗПЛАТНО и е насочено към медицински специалисти. Запишете се за уебинарите сега ТУК.


Уебинар 1: Функция на ултразуковите изследвания и критерии за клинична диагностика при COVID-19/NCP случаи
11 Март (сряда) 14.30

Уебинар 2: Ролята на ехографа в респираторния мениджмънт при пациенти с COVID-19/NCP
13 Март (петък) 14.30

Уебинар 3: Циркулационна ехографска оценка при COVID-19/NCP пациенти
15 Март (неделя) 14.30

Лектори ще бъдат специалисти, които са се борили с вируса в най-засегнатия район – град Ухан, и са натрупали ценен опит на базата на хиляди клинични случаи.

89784922 3100112923355049 1599073915517272064 o

Ехография на коремна кухина за ветеринарни специалисти - основен курс

 Ехография на коремна кухина

за ветеринарни специалисти

/основен курс/

Централна Ветеринарна Клиника и Инфинита имат удоволствието да Ви поканят на двудневен теоретичен и практически основен обучителен курс "Ехография на коремна кухина" за ветеринарни специалисти.

Образните методи за изследване търпят постоянно усъвършенстване. Те целят максимално щадене на пациента и в същото време детайлно и точно представяне на наблюдавания орган. Това е причина за все по-масовото навлизане на ехографията във ветеринарната практика.  

 

По време на настоящия курс ще бъде представена добре подбрана и систематизирана практическа информация. Ще се въведат основни понятия и принципи на работа, с множество практични съвети за правилното провеждане и интерпретиране на ехографския преглед. Всеки ще има възможност да работи с реални пациенти и сам да направи всички описани в програмата срезове с и без инструктор. Практическата работа ще бъде на малки групи от по четири човека, с отделен инструктор и пациент.

 

Курсът е подходящ  за всички колеги ветеринарни лекари или студенти с интерес в областта на ехографията като образна диагностика. След края на курса всеки от участниците ще може да открива и описва повечето от органите в коремната кухина и да разпознава нормалната им ехографска находка, както и множество патологии.

 

ПРОГРАМАТА

 1


 
ЛЕКТОР

Dr.Georgiev

Д-р Ранко Георгиев

Д-р Георгиев е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност Ветеринарна медицина (випуск 1998). 

Той е един от създателите на Централна Ветеринарна клиника и от вече почти 10 години е водещ специалист там.

Има богат клиничен опит в областта на Кардиология и Образна диагностика. Бил е на множество специализации и стажове в чужбина с фокус кардиология, хирургия на меки тъкани, вътрешни болести и образна диагностика, най-интересните от които в Colorado Teaching Hospital под ръководството на Dr Chris Orton и June Boon, и в университета в Davis – California с Dr Mark Kittleson. 

Участва в редица научни проекти и е автор множество статии в тематични издания (вкл. JVC – Journal of Veterinary Cardiology).

 

КОГА?

Уъркшопът ще се проведе на 23-24.02.2020 г. 

 

КЪДЕ?
Инфинита Академия

Адрес: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 426А, вх. В, ет. 1, офис 1

>> за КАРТА кликнете тук <<

 

РЕГИСТРАЦИЯ

Местата в курса са 16 и регистрираните след запълване на броя участници няма да бъдат включени в курса. Мястото е гарантирано само след регистрация и заплащане на таксата. 

Можете да се запишете във формата за участие ТУК (линкът вече не е активен)

Всички свободни места към момента за този курс са запълнени. Моля да се свържете с нас, за да получите повече информация за следващите курсове. 

Плащане по банков път до 18.02.2020г. - 600 лв. с ДДС

Плащане след 18.02.2020 или в брой в деня на провеждане на курса - 680 лв. с ДДС

За плащане по банков път

Основание: Участие курс ехография на корем <Име на участник>

Получател: Инфинита ООД

Банкова сметка: ПроКредит Банк

BIC: PRCBBGSF

IBAN: BG96PRCB92301040861822

 

 

Ехография на коремна кухина за ветеринарни специалисти - основен курс (2)

 Ехография на коремна кухина

за ветеринарни специалисти

/основен курс/

Централна Ветеринарна Клиника и Инфинита имат удоволствието да Ви поканят на двудневен теоретичен и практически основен обучителен курс "Ехография на коремна кухина" за ветеринарни специалисти.

Образните методи за изследване търпят постоянно усъвършенстване. Те целят максимално щадене на пациента и в същото време детайлно и точно представяне на наблюдавания орган. Това е причина за все по-масовото навлизане на ехографията във ветеринарната практика.  

 

По време на настоящия курс ще бъде представена добре подбрана и систематизирана практическа информация. Ще се въведат основни понятия и принципи на работа, с множество практични съвети за правилното провеждане и интерпретиране на ехографския преглед. Всеки ще има възможност да работи с реални пациенти и сам да направи всички описани в програмата срезове с и без инструктор. Практическата работа ще бъде на малки групи от по четири човека, с отделен инструктор и пациент.

 

Курсът е подходящ  за всички колеги ветеринарни лекари или студенти с интерес в областта на ехографията като образна диагностика. След края на курса всеки от участниците ще може да открива и описва повечето от органите в коремната кухина и да разпознава нормалната им ехографска находка, както и множество патологии.

 

ПРОГРАМАТА

 1


 
ЛЕКТОР

Dr.Georgiev

Д-р Ранко Георгиев

Д-р Георгиев е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност Ветеринарна медицина (випуск 1998). 

Той е един от създателите на Централна Ветеринарна клиника и от вече почти 10 години е водещ специалист там.

Има богат клиничен опит в областта на Кардиология и Образна диагностика. Бил е на множество специализации и стажове в чужбина с фокус кардиология, хирургия на меки тъкани, вътрешни болести и образна диагностика, най-интересните от които в Colorado Teaching Hospital под ръководството на Dr Chris Orton и June Boon, и в университета в Davis – California с Dr Mark Kittleson. 

Участва в редица научни проекти и е автор множество статии в тематични издания (вкл. JVC – Journal of Veterinary Cardiology).

 

КОГА?

Уъркшопът ще се проведе на 23-24.02.2020 г. 

 

КЪДЕ?
Инфинита Академия

Адрес: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 426А, вх. В, ет. 1, офис 1

>> за КАРТА кликнете тук <<

 

РЕГИСТРАЦИЯ

Местата в курса са 16 и регистрираните след запълване на броя участници няма да бъдат включени в курса. Мястото е гарантирано само след регистрация и заплащане на таксата. 

Можете да се запишете във формата за участие ТУК (линкът вече не е активен)

Всички свободни места към момента за този курс са запълнени. Моля да се свържете с нас, за да получите повече информация за следващите курсове. 

Плащане по банков път до 18.02.2020г. - 600 лв. с ДДС

Плащане след 18.02.2020 или в брой в деня на провеждане на курса - 680 лв. с ДДС

За плащане по банков път

Основание: Участие курс ехография на корем <Име на участник>

Получател: Инфинита ООД

Банкова сметка: ПроКредит Банк

BIC: PRCBBGSF

IBAN: BG96PRCB92301040861822

 

 

Tips&Tricks за 2D, 3D, 4D и Доплер изследвания при АГ

Tips & Tricks

Уъркшоп 2D, 3D, 4D и Доплер изследвания при АГ

В акушеро-гинекологичната работа правилното и навременно диагностициране е от ключово значение. Потенциалът за диагностична грешка се увеличава от продължаващото развитие  и усъвършенстване на на техническите разширени приложения. Като един от световните лидери в областта на ехографската техника, Mindray (Майндрей) отдава изключително значение на възможността всеки специалист да извлече максимума при работа с ехограф. 

Присъединете се към Infinita Ultrasound Academy

viber изображение 2019-11-03 10-21-52

За всички, които искат да научат тънкостите в 2D, 3D, 4D и Доплер ехографията, Инфинита и Mindray организират еднодневен практически курс. Курсът е предназначен както за начинаещи АГ специалисти, така и за такива, които имат практически опит и искат да надградят своите умения или да ги попълнят с практични "хитринки". 

Mindray предоставят на медицинската ултразвукова общност насоки за добиването и записването на висококачествени ехографски изследвания. Всеки участник ще може да използва чудесните апарати на Mindray - DC-70 Exp X-Insight и DC-80 Exp X-Insight.

DE11-3E Fetal Profile 3D iLive 3   SD8-1E Fetal Face 3D iLive 10   SD8-1E Fetal Spine 3D iLive Hyaline 1

ПРОГРАМАТА

• Optaining good scan planes and image optimization for all modes

• 2D Image Optimization

• Doppler Optimization

• 3D/4D tips and tricks and optimization

 

ЛЕКТОР

Judy Dawson

International Clinical Applications Manager Mindray
OB/GYN Team Leader

Image.1579142451842 

July obtained a Bachelor of Science degree in Belford University and is an Associate of Science in Orange Coast College.

She has a proven ultrasound leadership for 32 years as a certified Diagnostic Medical Sonographer. A proficient in utilizing various ultrasound equipment and operating systems. Her core qualifications include OB/GYN Arterial Duplex Studies, Abdomen Carotid, Abdominal Doppler, Biopsies 3D/4D Multiplanner, Invasive Procedures Intra-operative (Brain, Gyn), Transplants (Liver, Kidney) Neonate Heads and Pediatric Ultrasounds.

She has more than 15 years work experience as an Ultrasound Application Specialist in General Electric, Medison (now Samsung Medison), Toshiba and now as a part of Mindray Team. As a Director of Ultrasound at West Coast Ultrasound Institute, she designed didactic education for the ultrasound program in collaboration with the clinical education plan. All classes performed in the program maintained 96% student success rate.

 

ВАЖНО! Обучението ще се проведе на английски език (основният лектор е англоговорящ). За всички ще има осигурена техническа помощ на български език.  

КОГА?

Уъркшопът ще се проведе на 2-ри февруари 2020 г. от 9:00 до 15:00 часа.

КЪДЕ?
Инфинита Академия

Адрес: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 426А, вх. В, ет. 1, офис 1

>> за КАРТА кликнете тук <<

РЕГИСТРАЦИЯ

Местата в курса са 15 и регистрираните след запълване на броя участници няма да бъдат включени в курса. Мястото е гарантирано само след регистрация и заплащане на таксата. 

Можете да се запишете във формата за участие ТУК

Плащане по банков път до 25.01.2020г. - 240 лв. с ДДС

Плащане след 25.01.2020 или в брой в деня на провеждане на курса - 290 лв. с ДДС

За плащане по банков път

Основание: Участие курс 2/3/4D <Име на участник>

Получател: Инфинита ООД

Банкова сметка: ПроКредит Банк

BIC: PRCBBGSF

IBAN: BG96PRCB92301040861822

 

Международно представяне на д-р Родина Несторова

С презентация на д-р Родина Несторова

беше открит Втория международен конгрес

"Collagen in the Pathologies of the Misculo-skeletal Apparatus" в Милано

С презентация на д-р Родина Несторова м.д. беше открит Вторият международен конгрес “ COLLAGEN IN THE PATHOLOGIES
OF THE MUSCULO-SKELETAL APPARATUS - Painful diseases of Joint & Muscle System. Important contribution of Collagen Medical Devices ”, която се проведе на 16.11.2019г. в Милано, Италия.

Д-р Несторова е управител на Ревматологичен център "Света Ирина". Тя има богат опит в областта на ревматологията и е изтъкнат лектор на редица български и международни форуми.

Радваме се, че за своята точна ревматологична диагностика д-р Несторова винаги се доверява на висококачествените ехографи на Mindray.

Тук можете да видите презентацията 

 

 

Първи триместър на бременността - двудневен обучителен курс

 

Двудневен теоретичен и практически курс на тема 

Първи триместър на бременността

 

 

Медицински център Ортогин и Инфинита имат удоволствието да Ви поканят на двудневен теоретичен и практически обучителен курс - "Първи триместър на бременността". Той е първия от трите предстоящи курса, проследяващи трите триместъра на бременността.

По време на настоящия курс ще бъде представена подробна и систематизирана информация за последните достижения в областта на феталната медицина - теоретична постановка, методика на извършване, демонстрация на живо и възможност за практическо обучение в областта на комбинирания скрининг за хромозомни аномалии и скрининг за прееклампсия.

Ще бъдат застъпени също:

 • Алгоритъм за диагностика на генетични и негенетични системни заболявания.
 • Практически насоки за клинично приложение на неинвазивни ДНК-тестове и инвазивни манипулации.
 • Алгоритъм за превенция/профилактика на спонтанен аборт.

Кога ще се проведе? 

11 април 2020 г. (теоретична част)

12 април 2020 г. (практическа част)

 

Място на провеждане:
Академия Инфинита

гр. София, Младост 4, бл. 426А, вх. В, ет. 1, офис 1

КАРТА

viber изображение 2019-11-02 13-10-16    viber изображение 2019-11-02 13-10-40

                                                        ПРОГРАМА НА КУРСА

        program2 1

 

Трейнингът ще се проведе в малки групи.

Всеки от участниците ще може да сканира и използва ехографи на водещия производител Mindrаy.

На всеки участник ще бъде отделено персонално внимание, с оглед максимално надграждане на практичните му умения.

 

Местата за участие в курса са 16 и регистрираните след запълване на броя участници няма да могат да бъдат включени в курса. Регистрацията за участие е задължителна. 

Моля, направете регистрация като попълните регистрационната форма ТУК.

 

Такса участие

690 лв. с ДДС

Заплащането се осъществява по банков път.
Моля, в основание за плащане попълнете Вашето име и фамилия, както и "обучителен курс".

МДЦ "Ортогин" ООД
Банкова сметка:
IBAN: BG66UNCR70001522605457
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк

 

 

 

НОВОСТИ ОТ MINDRAY

Екипът на Инфинита ВЕТ взе участие в специализирано обучение за разширената гама от ветеринарно-медицинска апаратаура и иновации от Mindray – един от водещите производители в областта на медицинското оборудване.

                     1

 

Като специалист в областта, Mindray предлага решения от А до Я - изготвяне на цялостен проект за оборудване на ветеринарна клиника според най-добрите световни практики, с 3D модел за прецизно проектиране и улеснение на потребителя и доставка на цялостното оборудване - изключително удобство за всяка нова и модерна практика.

Представени бяха редица модели специализирани ветеринарни ехографи, като DC-30, DC-40, DC-60, DC-70, M6 Vet & M9 Vet и др.

2a                         3a                  

Новия модел Z60 VET  е с подобрено качество на картината, кардиологична сонда и редица други функционалности.

В хирургичното оборудване също могат да се видят подобрения.

4a

Пациентните монитори Mindray uMec имат подобрена форма на щипката за сатурация,

5

допълнителни алгоритми за по-добра интерпретация на ЕКГ сигнала от животни, както и конфигурация за по-точно измерване на кръвно налягане при животните за компания.
Смъртността по време на анестезия при хората в световен мащаб е 1/ 250 000 а във ветеринарната медицина е 1/ 10 000. Повишаването на безопасността при инхалационната анестезия за ветеринарно приложение е традиционно една от основните насоки на Mindray. Доказателство за надеждната и лесна работа са инсталалираните в световен мащаб над 40 000 инхалационни машини Mindray WATO, в над 140 държави. Ветеринарните версии на WATO EX 20 VET & WATO EX 35 VET са обновени и предлагат още по-висока сигурност при анестезия с възможност за обдишване на пациенти с белодробен обем от само 5мл. и с подгряване на дихателния кръг.
6a
 
При хирургичното осветление, новото поколение LED лампи са с отлично съотношение между цена и качество. Имат дълъг експлоатационен живот и иновативен дизайн, улесняващ дезинфекционната процедура.

8a

Новите модели лампи за ветеринарно приложение са HyLed  580 VET с едно или две тела, кокиче

9a

и HyLed 180 VET във версии за монтаж на таван, стена или тип „кокиче“.

10a

Mindray непрекъснато се опитва да усъвършенства предлаганата техника, за да бъдат продуктите освен с високо качество, но и максимално лесни и удобни за работа на всеки ветеринарен лекар. Ветеринарния екип на Инфинита също е запознат с последните новости при ветеринарната апаратура за да Ви бъде максимално полезен в ежедневната работа.

11a

Технологиите Mindray със значителен принос в АГ и гинекологията, признат от световни експерти

Политиката на компанията е да подобри женското здраве и да осигури достъпност при здравеопазването

На 20 октомври бе открит Конгресът ISUOG 2018 в Сингапур. Като една от значимите международни научни срещи за лекари в областта на АГ и гинекологията, Конгресът привлече около 4500 участници от 50 различни страни по света.

От 21 до 24 октомври на щандът на Mindray, учени и клинични експерти от цял свят проявиха голям интерес към интелигентните решения на компанията, осигурени от ултразвуковите системи от сериите X-Insight и Resona, които задоволяват изискванията на диагностиката от периода преди бременността, по време на нея и до възстановяването след раждането.

645

Специално внимание се обърна на Smart Planes алгоритъма на Mindray за автоматично и прецизно визуализиране на анатомията на феталния мозък в средна сагитална равнина в 3D. Smart Planes дава бърз, лесен и детайлен преглед на corpus callosum и cerebellar vermis с автоматични измервания. С методът се гарантира 3 пъти по-успешна оценка спрямо 2D режим. Професор Джао Дан от Медицинския университет в Китай, Шенджен оцени факта, че нововъведенията на Mindray, са опростили процеса на преглед на плода и подпомагат лекарите с ефективна и изключително точна диагноза.

Що се отнася до изследванията на малкия таз, технологията Smart Pelvic води до опростяване на оперативните процедури и свеждане до минимум на времето за стандартизирана оценка на тазовото дъно. Професор Ханс Петер Дитц, австралийски гинеколог и сертифициран по RANZCOG по урогинекология, е международно известен в областта на изобразяването на тазовото дъно. Той говори за технологията Smart Pelvic и очаква повишаване на клиничната ефективност и сигурност.

640

За да има по-нататъшно общуване и обмен на технологии, около 50 утвърдени учени и клинични експерти от Австралия, Китай, Малайзия, Тайланд и други страни, бяха поканени на академичната среща на Mindray , която се проведе след Конгреса. Новите технологии в ултразвука бяха добре приети и признати сред гостите, срещата се разглеждаше като ценна възможност да се ангажират световни експерти в обсъждане развитието на акушерството и гинекологията в близко бъдеще.

Здравето на жените остава жизненоважно за хуманното отношение към хората и съществува непрекъсната нужда от по-ефективна и задълбочена медицинска помощ.

От години Mindray се занимава с различни академични събития и комуникационни дейности, насочени към ултразвук в областта на акушерството и гинекологията и е посветена на по-голяма достъпност на технологиите в здравеопазване. Чрез по-нататъшната комуникация и сътрудничеството с утвърдени специалисти в областта, Mindray ще продължи да поддържа актуални решения за клиничните нужди и ще продължи да усъвършенства ултразвуковите технологии, за да допринесе за по-добрите грижи за здравето на жените.

630

Инфинита издаде нов специализиран каталог с медицински изделия за Кардиология

Излезе новият специлизиран каталог на Инфинита с медицински изделия за кардиология.

Специализиран каталог Кардиология с медицинско оборудване на Инфинита

Изданието включва кардиологично оборудване и апаратура за кабинети, отделения и частни медицински практики.

ЕХОКАРДИОГРАФИ

Като ексклузивен представител на петата в света марка за ехографска медицинска апаратура – Mindray, Инфинита в своето издание представя високо-специализирани ултразвукови технологии за кардиология, имплементирани в най-съвременни модели стационарни и мобилни ехокардиографи.

Апаратите разполагат с надеждни инструменти за анализ, диагностициране и оценка на сърдечно-съдовата структура, посредством интелигентни алгоритми и прецизни реално временни технологии за обработка и предаване на данни. За постижения в дизайна на ехокардиографите, Mindray има награди RedDot Design, което еднозначно показва удобството и лекотата в употребата им, както за лекаря, така и за пациентите, по време на провеждане на ултразвуково сканиране.

ЕКГ АПАРАТИ, ХОЛТЕРИ, СТРЕС-ТЕСТ И ДРУГА АПАРАТУРА ЗА КАРДИОЛОГИЯ

Каталогът Кардиология на Инфинита представя възможност на лекарските специалисти да избират модерна и надеждна апаратура от старателно подбрани CE сертифицирани производители. Инфинита е представител на ЕКГ апаратите на BLT Biolight, които разполагат със сензорен екран и вградена батерия за всички предлагани модели 3/6/12-канални електрокардиографи. Марката ЕКГ BLT Biolight предоставя на българския пазар финансово най-достъпната 12-канална технология с безкомпромисно качество. Серията ЕКГ е попълнена и със софтуерно ЕКГ и други доказани качествени марки ЕКГ апарати.

Инфинита е официален представител на Sony Medical и Mitsubishi и предоставя периферия и консумативи за ехокардиография и ЕКГ изследвания на най-изгодни цени – цифрови и хибридни ехографски принтери и термохартия за тях, високопроводим и хипоалергенен ултразвуков гел на Ultragel.

ЕКГ холтери, стрес-тест системи, спирометри, електронни и механични апарати за измерване на артериалното налягане, електронни и механични стетоскопи, специално проектирани слушалки за улавяне и на най-малките шумове са продукти, които неизменно присъстват в кабинета на всеки кардиолог и се предлагат в каталога.

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА КАРДИОЛОГИЯ

Изданието включва и серия иновативни медицински устройства за измерване и мониторинг с получаване на пациентните данни в реално време.

Каталогът покрива медицинските изделия, които се изискват от стандартна кардиология на МЗ.

ПЪРВО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КАТАЛОГ КАРДИОЛОГИЯ

Новият специализиран каталог за медицински изделия – Кардиология на Инфинита ще бъде представен по време на участието ни на II Национална среща по ехокардиография и неинвазивна образна диагностика, която ще се проведе в Боровец от 30 юни 2017 г.

КАТАЛОГ КАРДИОЛОГИЯ НА РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ

Каталог Кардиология може да бъде разгледан или изтеглен на вашето устройство - мобилен апарат, таблет или компютър от този линк.

Всички специализирани каталози на Инфинита за медицинска апаратура и оборудване можете да разгледате от тук.

Всички продукти, включени в каталога могат да бъдат намерени и поръчани през нашия интернет магазин: www.store.infinita.bgраздел Кардиология в меню Специалности.

АГ специалисти се обучаваха на NST и Доплер технологии в пренаталната диагностика

На 3 юни 2017 г. Инфинита проведе курс за АГ специалисти: Доплерова диагностика и фетална кардиотокография в трети триместър. Оценка на състоянието на плода, на който беше орагнизатор и основен спонсор.

Курсът се провежда за втори път в сътрудничество с д-р Петър Игнатов от медицински център ОртоГин, който е водещ лектор на обучението. Д-р Игнатов   има придобита научно-образователна степен "доктор по медицина - д.м. (Ph.D.)" и е лицензиран изследовател на Fetal Medicine Foundation (FMF), London, UK.

Възможността да се опознаят възможностите на NST и Доплер технологиите в пренаталната диагностика, под ръководството на авторитетния  специалист с опит в областта – д-р Игнатов, породи голям интерес сред АГ специалистите. Групата участници бързо се запълни след обявяването на курса и се състоя както от млади АГ специалисти, така и от практикуващи от по-дълго лекари.

По време на курса участниците бяха обучени да правят оценка на състоянието на плода въз основа на резултатите от Доплерово и кардиотокографско изследване. В курса бяха застъпени лекции по физикобиологични  основи на Доплеровото изследване и кардиотокография. Обсъждаха кои са правилните интерпретации на Доплеровите и кардиотокографски находки.

По време на практическата част на курса участниците работиха с пациенти на живо. Всеки участник имаше имаше възможност да се упражни с ехограф и пациент. През цялото време на разположение на лекарите, лекторите отговаряха на възникналите по време на работата въпроси, насочваха курсистите и даваха практични съвети, свързани с апаратурата и диагностиката.

ПОЛЗИ ОТ NST И ДОПЛЕР ТЕХНОЛОГИИТЕ В ПРЕНАТАЛНАТА ДИАГНОСТИКА

Адекватното приложение на доплеровата диагностика и кардиотокографията в ежедневните медицински прегледи е надежден начин за навременно диагностициране на фетално страдание и адекватно проследяване на бременността. Грижата за пациентите се подобрява, благодарение на намалените ненужно извършени оперативни родоразрешения, заради неоснователни опасения за състоянието на плода. Използването на тази диагностика намалява честотата на перинатални усложнения при новородените и неонаталната заболеваемост и смъртност.

Курс Доплерова диагностика и фетална кардиотокография в трети триместър. Оценка на състоянието на плода - практическа част

Инфинита представя специални предложения из страната на медицинските събития през юни

Месец юни е наситен с медицински събития за различни специалности из страната, където Инфинита участва. Намерете ни на нашите щандове, където можете да се консултиране с нашите представители, да видите промоционалните ни предложения, както и да разгледате на живо продуктите, за да се убедите в изключителния подбор и качество на марките, които представяме.Седмицата 9-11 юни Инфинита участва на ветеринарния конгрес за дребни животни БАВЛДЖ във Варна – к.к. Св. Константин и Елена, МДУ Жулио Кюри и се представя на ежегодния национален конгрес по урология в Сандански – Интерхотел Сандански.

В периода 29  юни – 2 юли представяме решения за оборудване за кардиолология и ексклузивно ехокардиографите на Mindray по време на Втората Национална среща по ехокардиография и
образна диагностика в кардиологията, която ще се проведе в Боровец.

Очакваме ви!

Инфинита представя на своя щанд ехографите на Mindray и друго медицинско оборудване за уролози в Сандански. Безплатен национален номер 0700 20 640

 

 

 

 

Инфинита участва на Булмедика с разширено портфолио медицински изделия

Наложила се с ехографите Mindray, на Булмедика Инфинита показва повече възможности в предлагането на медицинска апаратура и оборудване

Infinita-medical equipment - Bulmedica 2017 Boot  Infinita Medical Brands representative

На тазгодишното издание на специализираното изложение Булмедика Инфинита се представя с обогатено портфолио медицински продукти. С щанд разположен на площ от 24 кв.м. посетителите могат да разгледат представяната медицинска апаратура, оборудване и консумативи от доказани производители.

Като ексклузивен представител за България на ултразвукова апаратура Mindray, на щанда си Инфинита показва едни от най-предпочитаните модели ехографи, представители на различен клас: DC-8DC-40Z5DP-30, М7, Т6

Като официален представител на медицински направления и на други световни компании, Инфинита предлага специални условия за пазаруване и поръчки.

Infinita-medical equipment - Bulmedica 2017 stand C15

БУЛМЕДИКА 2017

Най-голямото изложение в България в областта на медицината Булмедика се провежда от 17 май до 19 май 2017 г. в Международния изложбен център на Цариградско шосе в София.

Очакваме ви в Зала 1, щанд С15

Bulmedica2017

Практически курс: Доплерова диагностика и фетална кардиотокография в трети триместър

Доплерова диагностика и фетална кардиотокография в трети триместър

Медико-Дентален Център Ортогин с д-р П. Игнатов, съвместно с Инфинита като официален спонсор и партньор, на 4 юни 2017 г. в София в обучителната зала в офиса на Инфинита, организират практически обучителен курс на тема:

Доплерова диагностика и фетална кардиотокография в трети триместър. Оценка на състоянието на плода.

Повече за курса

Практическият курс дава възможност за подобряване уменията в проследяването на всяка нормална и високорискова бременност след 28 гестационна седмица.

Водещ лектор е д-р Петър Игнатов, д.м. – акушер-гинеколог, специалист по фетална медицина с 13 годишен трудов стаж, с придобита научно-образователна степен "доктор по медицина - д.м. (Ph.D.)". Лицензиран изследовател на Fetal Medicine Foundation (FMF), London, UK. Основни сфери на интерес - биохимичен скрининг, фетална морфология, фетална ехокардиография, оценка на състоянието на плода, кардиотокография, Доплер ултразвук, имунология на бременността.

Курсът е подходящ за млади АГ специалисти или практикуващи лекари от същата специалност, които искат да обогатят своята практика с познаване възможностите на NST и Доплер технологиите в пренаталната диагностика. Адекватното приложение на доплеровата диагностика и кардиотокографията в ежедневните медицински прегледи е надежден начин за навременно диагностициране на фетално страдание и адекватно проследяване на бременността. Грижата за пациентите се подобрява, благодарение на намалените ненужно извършени оперативни родоразрешения, заради неоснователни опасения за състоянието на плода. Използването на тази диагностика намалява честотата на перинатални усложнения при новородените и неонаталната заболеваемост и смъртност.

По време на курса курсистите ще бъдат обучени да правят оценка на състоянието на плода въз основа на резултатите от Доплерово и кардиотокографско изследване. В курса са застъпени лекции по физикобиологични  основи на Доплеровото изследване и кардиотокография. Ще се обсъждат правилните интерпретации на Доплеровите и кардиотокографски находки.

По време на курса, участниците ще се възползват от практически насочената лекционна част. Ще се провеждат демонстрации с пациенти на живо. Всеки участник ще има възможността да лично да работи с ехограф и да се упражнява върху пациенти. Лекторите ще бъдат на разположение да отговарят на възникналите по време на работата въпроси и ще дават практични съвети, свързани с апаратурата и диагностиката.

 

 

 

 

Нова версия на премиум ехографа М9 разширява приложенията за ултразвуковата диагностика с преносимия ултразвуков апарат с размерите на лаптоп

М9 е премиум модел ехограф на компанията Mindray, водещ в този клас апарати със своите възможности, компактност и възможности за диагностика. Разработен на базата на нова генерация ултразвукова платформа mQuadro, ехографският апарат М9 съчетава представяне от най-висок клас с компактност в размерите на лаптоп.

Img7923 Small

Наскоро производителите Mindray анонсираха пускането на нова версия на апарата M9, която разширява неговите възможности и приложения.

M9-konveksna-sondaМодернизираната версия на преносимият ехограф M9 значително разширява възможностите на приложението си в акушерството и гинекологията. Апаратът е съвместим с допълнителни обемна и конвексни сонди за 3Д и 4Д ултразвуково изобразяване предназначени за пренатална диагностика и наблюдение на бременността.

АГ специалистите могат да се възползват от добавени нови функционалности – iPage, Smart Volume, Smart 3D и от включени нови автоматични измервания:

    • Акушерство: Schild (HC, AC, FL), Persson (BPD, MAD, FL), Mercer (foot)
    • Гинекология: Fibroid, Ovarian Cyst, etc.

M9-3D

M9-LinearnaСъвместим с нов високо-честотен линеарен трансдюсер, лекият и преносим М9 разширява своето приложение за повърхностни и мускулно-скелетни прегледи.

 

В новата си версия преносимият ехограф М9 е с направени подобрения в качеството на изображението – представянето е с по-добра резолюция и по-ясни изображения на малките детайли.

 M9-res    M9-res.png2

Усъвършенствана софтуерна разработка прави работния процес по-бърз, добавя удобство и интуитивност на работния екран и по-ефективна организираност в пациентните данни и досиета.

М9 предлага предимство да бъде използван с всичките опции на голям и мощен ехограф и в съчетание с компактния си размер го прави изключително гъвкав и на разположение при всяка критична нужда независимо от мястото.

M9-Cart

Подобрение в използването му в болнични заведения за бързото му пренасяне и удобство при сканиране е новия дизайн на количката, който предлага по-добра ергономия, подвижност и стабилност по време на сканиране.

Много лекарски специалисти проявяват интерес към разширените възможности на М9 – компактен и още по-бърз и удобен в работата. Моделът в този вариант вече е достъпен в Европа и българските специалисти могат да се възползват от усъвършенствания мобилен ехографски апарат.

Във Виена запленени от революционната ZONE Sonography® техология, обърнала представите за ултразвукова диагностика

РЕПОРТАЖ

Във Виена запленени от възможностите на

революционната ZONE Sonography®  техология,

обърнала представите за ултразвукова диагностика

Mindray - компанията за медицинска апаратура демонстрира на живо най-новите си технологични разработки на изложение във Виена в периода 2-5 март 2017 г.

Mindray завладя Виена с революционна ултразвукова технология за медицински изследвания

Иновационната ултразвукова технология ZONE Sonography® на Mindray плени лекарите на изложението във Виена със своите възможности, непостижими за ехографските апарати с досегашния конвенционален метод за ултразвуково изобразяване. На революционната технология е базирана платформата ZST+, която е внедрена в премиум модела ехографски апарат Resona 7.

Mindray завладя Виена с революционна ултразвукова технология за медицински изследвания

Ден преди откриването на изложението, на 1 март, Mindray бе домакин на симпозиум посветен на иновационни ултразвукови вълни, патентна разработка на Mindray, които революционизират развитието на ехографските технологии в медицината.

Mindray симпозиум във Виена - Иновационни ехографски технологии    Mindray Симпозуим във Виена - Иновационни ултразвукови технологии в медицината

Resona 7 изстрелва възможностите на ехографията с най-новата и уникална технология за ултразвукова диагностика. Базирана на революционната ултразвукова технология ZONE Sonography®, платформата ZST+, заложена в Resona 7, извисява качеството на ехографското изображение с добиване на образа от по-широки зони и динамично обработване на данните.

Mindray завладя Виена с революционна ултразвукова технология за медицински изследвания

Предоставената възможност на посетителите за сканиране на живо с технологията, предизвика усилен интерес към възможностите на иновацията в ултразвуковата диагностика.

Mindray Vienna 8

 

 

Първият в България революционен модел ехограф Resona 7 е инсталиран и работи успешно

Първият в България революционен модел

ехограф Resona 7 е инсталиран

и работи успешно в МЦ Доверие

Високотехнологичният апарат няма аналог на пазара и предлага непостижими в досегашната медицинска практика диагностични възможности със заложената в него революционна ултразвукова технология ZST+.

Миналата година нашите партньори от Mindray анонсираха своя първи премиум модел ехограф – Resona 7. Новият ултразвуков апарат е базиран на иновационната технология ZST+ за изобразяване на ултразвукови образи.Това е патентована разработка на Minday, базирана на иновационна технология, изстрелваща ехографията на ново революционно ниво.

Заложената в апарата революционна технология предлага забележителни възможности в ехографското сканиране, които значително подпомагат ултразвуковото диагностициране в медицинската практика.

БЪРЗИНА

Изобразяваното на ехографския образ протича с действие, който е десет пъти по-бърз от останалите технологии, освобождавайки ресурс за други процеси, намалява времето ултразвуковото въздействие върху пациента и подпомага диагностиката.

ПОВЕЧЕ ИНСТРУМЕНТИ ЗА АНАЛИЗ

С процес на изобразяване десет пъти по-бърз от останалите, апаратът предоставя възможност за едновременна работа на допълнителни инструменти за анализ, което е невъзможно при останалите модели.

ФОКУС НА ПЪЛНОТО ИЗОБРАЖЕНИЕ И ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ

Без отделни фокус-зони. Не се налага лекарят да избира къде да насочи сигнала. Едновременно всяка една точка от цялата наблюдавана зона се изобразява на фокус. В сравнение с останалите технологии, където фокусът е съсредоточен в една малка зона, то Resona 7 предоставя прецизно фокусиране на всеки детайл от пълното наблюдавано изображение, което прави прегледа е по-обстоен и подробен.

ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Вижте във видеото по-подробно описание относно иновационната за медицината революционна ултразвукова технология  ZST+, заложена в новия модел ехограф на Mindray Resona 7

Resona 7

Иновационни ултразвукови вълни изстрелват качеството на ехографията до нови висоти

 

 

 

 

 

 

 

Инфинита е официален представител на Sony Medical за България

Инфинита стана официален представител

на Sony Medical за България

Sony Medical

Logo Sony Medical - медицински принтери и теромхартии, възпроизвеждане на изображения в медицината

Инфинита е запозната и работи от дълго време с медицинските изделия на компанията Sony Medical. Въз основа на предпочитанията и отзивите на клиентите и формиран собствен опит, оценяваме високо качеството и надеждността на предлаганите продукти с тази марка.

Следвайки начертаната посока – да предлагаме качествени продукти на достъпни цени, Инфинита установява партньорски отношения с компанията Sony Medical, като взима статут на официален представител.

Създадените нови взаимоотношения на Инфинита със Sony Medical позволява да правим директни заявки към производителя и значително съкращава процеса на доставка на продукта до крайния клиент,  давайки ни възможността да формираме най-добрите цени на вътрешния пазар.

Logo Sony Medical - медицински принтери и теромхартии, възпроизвеждане на изображения в медицината

  MEDICAL

Sony доставя иновационни технологии за възпроизвеждане на изображения, необходими в работния процес в медицината. Медицинските изделия на Sony намират приложение в хирургията, радиологията, микрохирургията и ехографията.

Sony предлага широка гама медицинска апаратура – камери и устройства за заснемане, монитори, дисплеи и принтери за печат на получените изображения; записващи устройства за съхранение на получените снимки; консумативи – медии за отпечатване на изображенията за документация.

Като официален представител на Sony Medical, Инфинита може да посредничи при избора и закупуването и на останалите медицински изделия, предлагани от технологичния гигант: медицински видео-принтери и термо-хартия за тях, медицински записващи устройства, медицински монитори с висока резолюция с опции  за клинична употреба, камери за заснемане на висококачествени цветни изображения в ендоскопията, артроскопията и отворената хирургия, апарати и консумативи за рентгенологията.

Инфинита предлага видео-принтери Sony и термо-хартии Sony на най-изгодни цени. При нас винаги се подържат количества на склад и доставката е един работен ден след заявка.

СЪВЕТ ЗА ИЗБОР НА ХАРТИЯ ЗА МЕДИЦИНСКИ ПРИНТЕР

При избор на хартия за ехографски принтер, Инфинита препоръчва да се спрете на марка, която е производител и на медицински видео-принтери. Те най-добре съобразяват техническите спецификации на устройството на принтера, за да се получи възможно най-доброто отпечатано изображение. В сравнение с останалите алтернативи, цената е равнопоставена, а предимствата са много. Технически термо-хартията Sony е разработена така, че да предпазва термо-главата на принтера, като удължава живота му. А това е основната работеща и най-скъпа част на ехографския принтер. Вижте видео, което ще ви убеди в предимствата на оригиналната хартия.

 

 

Специална цена за фетален монитор BISTOS 350L с безплатна втора сонда за близнаци

 

Специална оферта 

ФЕТАЛЕН МОНИТОР BISTOS BT350L

САМО ЗА 1980 лв.

Безплатна втора сонда за близнаци

Апарати на склад с доставка един работен ден
BISTOS BT 350L - Специална оферта ФЕТАЛЕН МОНИТОРИ. Апарати на склад с доставка един работен ден и втора БЕЗПЛАТНА СОНДА

BISTOS BT 350L – Създаден за удобство на специалиста

Доплеровото наблюдение на плода вече е възможно в почти всеки АГ кабинет или клиника в България, а прослушването на пулса на бебето е важна част от диагностиката преди и по време на раждането.

Специална оферта за фетален монитор с допълнителна сонда за наблюдение на близнаци.

Наблюдението на двуплодната бременност вече е по-лесно!

 • LCD цветен дисплей със 7 полета за едновременно наблюдение на всички важни параметри
 • памет за 150 пациента 
 • звукова индикация на сърдечната честота на плода и запис на компютър
 • завъртащ се на 180о екран 
 • вградено бързо ръководство 
 • водоустойчиви сонди
 • патентована система за добиване на фетален сърдечен ритъм от разстояние (FHR sound)
 • сонди с 9 кристала за FHR I , TOCO  и безплатно в цената допълнителна сонда за наблюдение на близнаци FHR II

Цена: 1980 лв. с включена доставка

Заяви незабавна доставка | 0700 20 640

Как третирате кожни лезии и образувания? - Предимства на кро-хирургията

 

Как лекувате кожни образувания и лезии?

Предимствата на крио-хирургията по отношение на

третирането на пациента, ефикасността и

ниската стойност на процедурата надделяват

в сревнение с останалите конвенционални методи

на лечение

Какво е крио-хирургия?

Крио-хирургията е лечебна процедура, която е неинвазивен метод за лечение на кожни образувания и лезии. Работи на принципа на премахването им посредством замразяване на патологично изменените тъкани. Процедурата се осъществява с течен азот или аргон въвеждани с прецизен инструмент, който се поставя на третираното място. Замразяването осигурява лесно, безболезнено и безопасно отстраняване на третираните участъци.

Практически третирането на кожни образувания и лезии по метода на замразяването – крио-терапия е безкръвно и безболезнено за пациента.

При Лечение с крио-хирургия не се налага подлагане на пациента под анестезия, стерилна подготовка, шевове, яка и антибиотици, което я прави безопасна за възрастни и рискови пациенти.

По време на терапията тъканите, кръвоносните съдове и нервите замръзват, което води до естествено обезболяване на третираното място, нисък риск от усложнения, възпаление и болка.

И не на последно място, минималната Пред- и пост-  оперативната подготовка, бързината и ефективността на криохирургичното третиране спестява време на лекаря за други дейности.

 

Най-компактната и удобна за използване система

за крио-хирургия в Европа вече е представена

на българския пазар 

Cryo IQ®  е система за крио-хирургия с приложение във ветеринарната медицина. Произведена в Швеция, гарантира нейното качество, прецизността на терапията и ефективността на лечението.

Технологията се отличава с изключително лесно приложение, икономичност и опростен дизайн за улесняване на работата.

Портативното Cryo IQ® устройство използва патрони с двуазотен окис като замразяващ агент. 

Системата работи с лесни за сменяне ампули без загуба на газ. Нова филтърна технология осигурява по-дълъг живот на устройството.

 Cryo IQ - иновативна криохирургична система за ветеринарната медицина  Animals CryoIQ крио-хирургична система

Вижте повече за продукта

 

 

 

Коледни картички нарисувани от деца с благотворителна цел

 

Коледни пожелания и празнично работно време

Christmas Border 4a

Коледни празници

Празнично работно време

Уважаеми клиенти,

В навечерието на най-светлите празници, започваме да си правим равносметка за изминалата година. За постигнатите цели и колко труд, усилия и идеи стоят зад тях. Но на първо място поставяме ВАС – нашите клиенти. Всичко, което сме направили дължим на доверието, което ни оказахте. Благодарим!

Преодолявайки всички препятствия по пътя и теглейки чертата накрая, не можем да не се усмихнем –доволни сме за всяка една усмивка грейнала на детското лице или на болен след компетентната намеса на медицинското лице. Ние заставаме в подкрепа зад всеки лекар, който с усърдие работи за добруването на своите пациенти. Устремени сме да предлагаме усъвършенствани медицински технологии, които стават все по-достъпни, за да може да навлязат в приложение и за най-нуждаещите се.

Следващата година продължаваме да работим, напълно отдадени на каузата за постигане на едно по-достъпно и модерно здравеопазване.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Празнично Работно Време

23. XII . 2016 г. – последен работен ден за 2016 г.

24 .XII.2016 – 2.I.2017 – почивни дни

3.I.2017 – първи работен ден за 2017 г.

2016 Christmas e-card Infinita - medical equipment

 

На живо фетална морфология, 3Д и 4Д – практически курс по ултразвукова диагностика в АГ

На живо фетална морфология, 3Д и 4Д

Ппрактически курс по ултразвукова диагностика в АГ

В офиса на Инфинита на  3 декември се проведе практически курс по ултразвукова диагностика в АГ  на тема: „Ултразвуков скрининг в 1-ви триместър, фетална морфология, доплер, 3/4D“.

През Първата част на курсистите беше направено обучение за работа с ехографска апаратура – настройки и режими за подобряване на образа. Бяха  представени В, Color Doppler, Power и Directional Power Doppler, PW режими за работа на ехографа. Внимание беше отделено и на специализираните АГ ултразвукови технологии – инсталирани софтуери в ехографа, необходими и улесняващи работата на АГ-специалисти при провеждането на ултразвуково сканиране – настройки, артефакти и съвети за оптимизиране и подобряване на образа от ехографа.
Лектори на тази лекционна част бяха експертите в тази област от Инфинита д-р Александър Гроздев и инж. Пламен Димитров, които имат съответно над 10 и 13 години опит в областта на ултразвуковите технологии с различни водещи производители.

5 ехографа от различен клас бяха предоставени за ултразвуково сканиране на аг-лекарите

Следобедната сесия беше посветена на демонстрация на живо с работа върху пациенти и даване на конкретни практически съвети от поканения за целта гост-лектор д-р Петър Игнатов – акушер-гинеколог с 13-годишен трудов стаж, специалист по Фетална медицина, с над 30 публикации и научни изяви у нас и в чужбина, автор на 1 монография и 1 патент. Курсистите получиха ценни  съвети при провеждането на скрининг на бременността и изследване фетална морфология на плода, работа с Доплер и 3/4D.

д-р Петър Игнатов - АГ специалист по Фетална медицина, прави демонстрация на живо на курса: Ултразвукова диагностика за АГ

На разположение бяха предоставени 5 ехографа от различен клас. Всеки курсист получи възможността лично да се пробва да настрои и да работи с ехограф с пациенти. Така представеното в лекционната и демонстрационна част преди това, практически беше се приложено на живо.

Благодарим на всички участници и желаем успех в професионалното им развитие!

Подтикната от устрема си за изграждане на достъпно здравеопазване, Инфинита продължава да работи върху утвърждаването си като ценен партньор на лекарите. Инфинита въвежда най-новите и успешни технологии и апаратура в медицината и обучава и консултира лекарите за работа с тях.  Така допринася за модернизиране и постигане на качествено здравно обслужване.

ултразвуково изследване първи триместър, курс в Инфинита с гост-лектро д-р Петър Игнатов

 20161203 150016a

практическо обучение за ултразвуково изследане на ранна бременност, скрининг на беременността

практически курс ултразвуково изследване на браменнст първи триместър. фетална морфология

 

Mindray отбелязва 25 години от своето създаване с промоционални цени на ехографи

M9 Doctor-Patient ehograf

Тази година Mindray отбелязва 25 години от своето създаване.

По случай 25-тата си годишнина Mindray дават преференциалин условия при покупка на ултразвуков апарат, при направена заявка до 10-12-2016 г.

Mindary e утвърден разработчик и производител на медицинска апаратура в областта на пациентите монитори и животоподържащи системи, ин-витро и образна диагностика.

На 25-тата си годишнина Mindray вече е утвърдена на световния пазар на ехографски системи, държаща 5-то място по пазарен дял, 8-ма година държи първенството на черно-белите ехографски апарати и 5 години е на трето място в категорията за преносимите Доплер системи.

За нея работят над 1900 специалисти в 10 развойни центъра в ситуирани в различни точки по света.

През този четвърт век на съществуване компанията се стремглаво се развива и има изключителни  постижения  в собствени технологични разработки. Постиженията на Mindray в направлението ултразвукови технологии с приложение в медицината са забележими. Компанията успешно развива световно признати високотехнологични решения за ултразвукови изследвания. Mindray има над 2200 патента, които имплементирани в апаратите в резултат изкарват полезни инструменти за умело диагностициране, като стабилизиране и детайлизиране на образа, добавяйки му и разширена фокус-зона, добавят полезни автоматични настройки и измервания, приложения подържат високоспециализирани изследвания, подпомагайки специалиста като еластография, доплер, контраст, пенатрация и др.

Усъвършенствани трансдюсерни технологии подпомагат диагностицирането при трудни за това пациенти и дават по-добра пенатрация и резолюция на образа.

За пренаталната диагностика от изключителна важност са разработените висококачествени 3D и 4D, функциите за анализ на анатомичните структури  с паралелни срезове, наблюдение в  реално време на структурата на  сърцето на фетуса, автоматичното засичане и измерване на нухалната транслуценция, възможността за генериране на удивително реалистични изображения и още много други.

Ехографските апарати на Mindray отличават със своята висока производителното и продуктивност, и изключително разумната си цена за високото качество и надежност, което предлагат.

Възползвайте се от преференциалните условия за поръчка на ехограф, който ще отговори и на най-високите изисквания за постигане на качествена, уверена и надеждна ултразвукова диагностика от медицинските специалисти.

Поискайте своите преференциални цени за ехограф в конфигурация според вашите специфични нужди до 10-12-2016 г.

БЕЗПЛАТЕН НАЦИОНАЛЕН НОМЕР

Информация, запитвания и заявки

0700 20 640

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Практически курс по ултразвукова диагностика в АГ

ЕДНОДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН ПРАКТИЧЕСКИ КУРС

Ултразвуков скрининг в 1-ви триместър,

фетална морфология, доплер, 3/4D

Работа и настройки на ехографа. Практически курс по ултразвукова диагностика в АГ. 
Практически съвети и демонстрация на живо.

Програма

Местата са запълнени - не се приемат повече заявки за участие

ЕДНОДНЕВЕН ОБУЧИТЕЛЕН ПРАКТИЧЕСКИ КУРС

Ултразвуков скрининг в 1-ви триместър, фетална морфология, доплер, 3/4D.

Настройване на ехографа. Практически съвети и демонстрации на живо.

Повишаване на ефективността и диагностичната увереност при работа с ехограф.

Дата: 03 декември 2016 г. (събота)
Място на провеждане - при заявено участие на до 25 човека:
Офис и шоурум Инфинита: София, Младост 4, бл. 426-А, ет. 1  

Място на провеждане - при заявено участие на до 40 човека:
Зала в София, подлежи на допълнително уточняване до 23.11.2016 г.

Контакт за информация и записване:
0700 20 640

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОГРАМА

8:30 - 9:00 Регистрация

9:00 - 12:30 Сутрешна сесия: Работа с ехографа – настройки и режими за подобряване на образа. 
Режими (В, Color Doppler, Power и Directional Power Doppler, PW, и др.). Специализирани АГ софтуери.
Настройки, артефакти и съвети за оптимизиране и подобряване на образа от ехограф.
Лектори: д-р Александър Гроздев и инж. Пламен Димитров, Инфинита ООД. Съответно с над 10 и 13 години опит в областта на ултразвуковите технологии с различни водещи производители.

13:00  -14:00Обедна почивка

14:00 - 17:30 Следобедна сесия: Практическа демонстрация на живо с работа върху пациенти. Съвети при Скрининг и фетална морфология, доплер и 3/4D.
Лектор: д-р Петър Игнатов. Акушер-гинеколог, специалист по Фетална медицина с 13 годишен трудов стаж, с придобита научно-образователна степен "доктор по медицина - д.м. (Ph.D.)". Има повече от 30 публикации и научни изяви у нас и в чужбина. Автор е на 1 монография и 1 патент. Участва в редакторските колективи на 2 международни специализирани научни списания. Основни сфери на интерес - биохимичен скрининг, фетална морфология, фетална ехокардиография, оценка на състоянието на плода, кардиотокография, Доплер ултразвук, имунология на бременността. Лицензиран изследовател на Fetal Medicine Foundation (FMF).

Участниците по време на курса получават
 • Помощни материали.
 • Кетъринг - 2 кафе-паузи, обяд.
 • Оборудване с три различни ехографа за работа и демонстрации.
 • Осигурени пациенти.
 • Възможност за свободно задаване на въпроси.
 • Възможност за лично тестване върху ехографски апарат и пациент и получаване на практични съвети от лектора.
 • Сертификат за участие в курса.
РЕГИСТРАЦИЯ
Регистрацията за участие е задължителна. В противен случай не гарантираме запазване на място в курса.
Моля, направете регистрация като попълните регистрационния формуляр от тук:
https://goo.gl/forms/jK16Vd6jLyVgZxNo2


ТАКСА УЧАСТИЕ
 • 100 лв. с ДДС при предварително плащане по банков път
 • 120 лв. с ДДС при плащане в брой в деня на провеждане
Вашата регистрация е валидна след направено плащане по банков път до 3 дни след подаване на попълнена заявка. При предпочитание "Заплащане в деня на провеждане", моля, отбележете Вашето информирано съгласие на указаното във формуляра място.

Местата са ограничени с оглед капацитета на залите. Регистрациите за посочената дата ще бъдат прекратени при тяхното изчерпване.


ИНФОРМАЦИЯ И РЕГИСТРАЦИЯ
БЕЗПЛАТЕН НАЦИОНАЛЕН НОМЕР
0700 20 640
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
www.infinita-bg.com

 

НОВО Каталог: Комплексно оборудване за акушерство и гинекология

Ново от Инфинита:

Каталог

Комплексно оборудване за акушерство и гинекология

ПЪРВИ КАТАЛОГ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ ЗА АГКаталог: комплексто оборудване за АГ практиката

Инфинита представи своя първи специализиран каталог, насочен към АГ практиките и специалистите.

Стартирайки с предлагането на ехографска апаратура при създаването си, Инфинита се стреми да е в полза на лекарите, като разширява портфолиото на предлаганите медицински изделия.

ЦЯЛОСТНИ РЕШЕНИЯ ЗА ОБОРУДВАНЕ НА АГ ПРАКТИКАТА

Всеки АГ специалист и практика при нас може да намери всичко необходимо за своя кабинет – оборудване, апаратура и обзавеждане, както и инструменти и консумативи, необходими в ежедневната дейност на лекаря акушер-гинеколог.

МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ ЗА АГ ПРАКТИКАТА

В съдържанието на каталога са включени част от продуктите, които можем да намерим и доставим за вас. Имаме няколко предложения за всеки артикул. Правейки запитване за набавяне на продукт, ние можем да предложим различни опции, според предпочитанията и конкретното приложение.

КАЧЕСТВО НА ДОБРА ЦЕНА

Удовлетворението на пациента и успешния изход от лечението е водещо за лекаря.

Инфинита изключително държи на качеството на предлаганите стоки. Всяко представено изделие в каталога е от проучен и доказан производител и ние гарантираме успешното му приложение.

Попитайте за цената, като имате предвид и качеството, защото то е важно, за да практикувате с повече фокус върху пациента при диагностиката и лечението.

От нашата практика и опит сме се убедили, че постигането много и доволни клиенти, трябва да предложим Оптималени БАЛАНС между Цена и Качество. Ние не предлагаме евтини продукти, заради тяхната ненадеждност.

При нас ще намерите качествени продукти на цена, която ще удовлетвори и най-взискателните лекари.

Обърнете се към нас:

Безплатен национален номер: 0700 20 640

 

 

 

 

 

Демонстрация на живо с Ехограф DC-8 на Х Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

dsc01565a

Демонстрация на живо беше направена с ехограф DC-8 на юбилейния Х Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, който се проведе на 28 и 29 октомври в София. На форума присъстваха близо 400 лектори, делегати и спонсори.

На симпозиума Инфинита представи своя първи каталог с медицински изделия, даващи цялостни решения за оборудване на АГ практиката – консумативи, апаратура, обзавеждане, оборудване, инструменти.

Разгледайте каталога: Комплексно оборудване за акушерство и гинекологияКаталог: Цялостно оборудване за АГ практиката.

Демонстрацията на живо и възможността за изпробване на ултразвукова диагностика с реален пациент предизвика интерес сред делегатите, които получиха много полезна информация, за последните най-нови разработки и приложенията им в АГ.

Програмата на симпозиума включи 34 научни и фирмени презентации, над 4 часа операции на живо, предавани чрез телемедицина, Hands on workshop по ултразвук, където се представи и Инфинита и изложбени площи с 20 щанда на специализираните фирми изложители.

Събитието беше разделено в сесии, посветени на асистираните репродуктивни технологии, трансвагиналната ендоскопска хирургия, феталната медицина, бременността и раждането и хистероскопската хирургия. За първи път Софийският симпозиум по репродуктивна медицина включи и специална сесия за акушерки, която предизвика огромен интерес от страна на участниците.

Десетият Софийски симпозиум по репродуктивна медицина и Балканската конференция по вагинална ендоскопия се организираха от Институт по репродуктивно здраве, Медицински комплекс „Д-р Щерев“, Клиника „Малинов“ и IСАГБАЛ „Св. София“.

dsc01400a

dsc01519a

Invitation 10SofiaSimposium-BalnkanConference 28-29Oct2016 BG-1

Покана за лекция: БАУМ, 17 IX - Как да видим невиждани досега неща с ултразвукова технология

Инфинита - ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР

XIX КОНГРЕС

ПО УЛТРАЗВУК В МЕДИЦИНАТА

организиран от БАУМ

Инфинита - Генерален спонсор на 19 Национален конгрес по ултразук

Заповядайте да ни посетите на тазгодишното 19 издание на Конгреса по ултразвук в медицината, където Инфинита участва като генерален спонсор.


Представители на Инфинита ще ви посрещнат на търговския ни щанд, където ще бъде изложени нови модели от 2016 г. и промоционална ехографска апаратура, производство на 5-тия световен бранд - Mindray.

При регистрацията Ви, ще получите Новия каталог ултразвукови системи за 2016-2017, който представя 6 нови и надградени модела ехографи Mindray – стационарни, мобилни, лаптопи и ехографи от "черно-белия" клас. Също ще може да разгледате и специалната ни промоция за участници в конгреса за хартии за термопринтери Sony и Mitsubisi и за качествени гелове.

Посетете лекцията на Инфинита в рамките на XIX Конгрес по ултразвук в медицината, която ще бъде представена от инж. Пламен Димитров (управител на фирмата с над 16 години опит в приложението на ултразвуковите технологии в медицината). В нея ще ви опишем това, което се очакваше от над 1 десетилетие - следващия революционен пробив в ултразвуковата техника. Темата е:

Как да видим невиждани досега неща с ултразвукова технология

Лекция: 17 септември 2016, събота, 14:30 ч., Зала А

В линията на развитието си Mindray залага, както на разработването на иновационни, патентовани решения, така и на миграция и интегрирнето на специализираните ултразвукови технологии от модели във високия към модели от по-ниския клас апарати. В лекцията ще бъдат представени накратко и някои от тези нови модели. С намаляване на бюджета по придобиването им, високите ултразвукови технологии стават по-широко достъпни и повече специалисти могат да се възползват от развитието на разработките на Mindray в полза на изграждане на още по-качествено здравеопазване.

На лекцията ще бъдат представени нови високи ехографски технологии, които революционизират разбирането за провеждане на лесно сканиране и поставяне на точна диагноза.

Как да видим невиждани досега неща с ултразвукова технология

Лекция: 17 септември 2016, събота, 14:30 ч., Зала А

XIX КОНГРЕС ПО УЛТРАЗВУК В МЕДИЦИНАТА
организиран от БАУМ
к.к. Златни пясъци,
х. Мелиа Гранд Ермитаж
15-18 Септември 2016 г. 
Mindray е утвърдена световна корпорация, която се налага със своите достъпни и качествени решения за изграждане на специализирано медицинско обслужване. Mindray извежда ехографските си технологии до 5-то място за 2015 г., с инсталации в над 190 страни. Черно-белите ехографски системи Mindray държат световното лидерство от 8 години. Имплементирането на революционната технология Zone Sonography, изстрелва ултразвуковите системи на Mindray до премиум ниво.
Каталог Ултразвукови системи 2016-2017
Каталогът на ултразвукови системи 2016-2017 представя 6 нови и надградени модели ехографи Mindray – стационарни, мобилни, лаптопи и ехографи от черно-белия клас.
Каталогът продължава тенденцията в предлагането на високи ултразвукови технологии, ставащи все по-достъпни за използване, както във високоизискващи университетски центрове, така и за рутинни клинични приложения.
ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР
XIX КОНГРЕС ПО УЛТРАЗВУК В МЕДИЦИНАТА
организиран от БАУМ

     

Инфинита
Комплексни решения за Медицинската практика
Eксклузивен представител на ехографи Mindray

Медицински E-магазин. За АГ практиката - ехографи, оборудване, колпоскопи

Още статии ...

 1. Нов каталог 2016-17: Нови модели и революционни ултразвукови технологии
 2. Инфинита е новия официален представител на видео-принтери и термо-хартии Sony
 3. Революционни технологии и много нови модели в предстоящия каталог Ехографи Mindray
 4. Изгодни оферти за оборудване на медицинската практика с ехографска апаратура
 5. Mindray пусна нова, усъвършенствана версия на най-продавания ехограф DC-N3
 6. Д-Р ФИЛИП ДЖЕНТИ И АВТОРИТЕТНИ НАШИ СПЕЦИАЛИСТИ СПОДЕЛЯТ ОПИТА СИ НА СИМПОЗИУМ НА ТЕМА ФЕТАЛНА УТРАЗВУКОВА ДИАГНОСТИКА
 7. 6-ма лекари получават преференциални билети за симпозиума на д-р Дженти ФЕТАЛНАТА УЛТРАЗВУКОВА ДИАГНОСТИКА на 2 юни 2016
 8. Медицинските конгреси през 2016
 9. Обучителни курсове: Техонологии на ехографията 2016
 10. Коледни картички носят благотворителен дух за деца с увреждания
 11. Дарение за децата без родители от дома във Видин
 12. Инфинита и 15 години НСОПЛБ – достъпни медицински изделия и томбола с награди
 13. Нов 3D ехограф за децата в педиатрията на болницата във В.Търново
 14. Печелившите от томболата на Конгреса по Ендокринология в Пловдив 8-10 октомври
 15. Инфинита – генерален спонсор на БАУМ 2015: Иновации в ехографските технологии, демонстрация на фетална морфология във 2-ри триместър
 16. Надеждност и удобство с нова вградена функция във феталните монитори Bistos
 17. Дарение ехограф М5 за неонатологията в болницата във Велико Търново
 18. НANDS-ON на модел ехограф N1 на Minray за Америка в Пловдив
 19. Инфинита участва в Дни на ехокардиографията
 20. Знаете ли, че ремонтът на термо-глава е 80% от цената на нов принтер

Страница 1 от 2