Медцински електронен магазин Инфинита

Актуални новини

Как да ограничим разпространението на Covid-19?

RapidTest-Infinita Article

Когато здравната система не издържа, а резултата от PCR тестовете излиза бавно, навременната реакция и лечение са от ключово значение.

КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ САМИ?

  • Максимално да ограничим контактите си лице в лице
  • Да носим навсякъде извън дома лични предпазни средства с висока степен на защита
  • Да не пренебрегваме първите симптоми и да се тестваме навреме

PCR или БЪРЗ ТЕСТ?

Вече почти всеки има близък приятел или колега, заразен с COVID-19. По време на брифинга на 29.10.2020 г. проф. Кантарджиев (линк) призова към ползване на бързи тестове за COVID-19 диагностика. Днес, половин месец по-късно, ситуацията изглежда още по-стряскаща. Не политиката, а абсолютната необходимост станаха причина за този призив на Министерството на здравеопазването.

Шансът за контакт с болен от коронавирус пред лабораториите е голям. Чакането на опашки също не е приятно. Без да добавяме колко струва PCR изследването. А ако скоро отново имате съмнения? Колко пъти можем да платим PRC изследване?

ИМА ЛИ СИГУРНО, БЪРЗО и ЕВТИНО РЕШЕНИЕ?

Да, и това не е оксиморон. Именно това е целта на разработените БЪРЗИ ТЕСТОВЕ – да бъдат бърз, достъпен, лесен и най-важното – ефективен начин за диагностика.

Какво представляват БЪРЗИТЕ ТЕСТОВЕ и защо са толкова препоръчвани?

За предпочитане е да използвате бърз тест, който отчита отделно IgM и IgG антитела. Наличието само IgM антитела свидетелства за текуща остра вирусна инфекция. Обикновено те могат да бъдат открити на втория-третия ден след проява на първа клиника. Положителен тест за IgG е показател за вече изградени антитела, което се случва след 6-тия ден. Подробна интерпретация на резултатите можете да видите на ТУК. Дори при отрицателен PCR тест, антителните тестове успяват да открият вируса чрез наличието на IgM тела.

Как се прави БЪРЗ ТЕСТ?

How to make the test

Къде е препоръчително използването на БЪРЗИ ТЕСТОВЕ?

Икономически изгодни, те са особено препоръчителни за тестване на по-голяма група хора, които работят заедно или имат пряк контакт с човек, диагностициран с COVID-19 или има изразена симптоматика. Препоръчителни са за медицински колективи, фирми, чиито служители работят в офиса, предприятия, училища и детски градини, държавни учреждения и т.н.

Каквато и форма за тестване да изберете – ако имате симптоми, не ги пренебрегвайте, а направете тест. БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ!