Медцински електронен магазин Инфинита

 

Избор на ултразвуков апарат:

КАК ДА ИЗБЕРЕМ най-подходящия апарат за ехографска диагностика на пациенти?
Закупуване на ултразвуков диагностичен апарат е свързано със значителна инвестиция, така че е важно да се помисли, какъв модел да се подбере, как ще го използвате в момента и как бихте искали да го използвате в бъдеще?

Ехографа е не само инвестиция - той е средство за работа, което дава възможности, но и ограничения. Правилният му избор може да допринесе много за по-големия Ви успех, но непраевилния може да Ви ограничи, да затрудни работата Ви и дори да Ви застраши, чрез ненадеждната си диагноза. Нормално е да си помислим, че най добрият вариант е да се вземе най-скъпия апарат, но в днешно време все повече се убеждаваме, че цената вече не е гарант за качество и ефективност, а и в 99% бюджет ни е ограничен. Правилния избор на подходящия апарат и правилния избор на момента, когато да се купи става все по критичен за ехографиситите и за лечебните заведения.

Ние разрботихме тази страница, за да Ви помогнем да се подготвите сами за сложния и изпълнен с подводни камъни процес на обмисляне, проучване и подбор и накрая закупуване и ползване на ехограф

Екиът на Инфинита винаги е  на разположение, за да Ви помогне безпристрастно и коректно, в избора на критериите, които ще са Важни за Вас. Ако желаете сами да направите това, моля вземете предвид насоките по-долу, за да направите най-оптималния и най-добрия КОНКРЕТНО за ВАС избор  на ехограф.

Функционалност - Започнете от това, за какво ще използвате апарата, за какви прегледи (АГ, кариологични и т.н), какви са функциите и възможностите му, които ще са ви необходими? Какви диагностични възможности ще са Ви необходими след 1-2 години и може ли апаратът да се надгради с тях и на каква цена? За една или повече специалности ще ползвате апаратът? Имайте предвид, че някои производители правят отделни системи за отделните специалности. 

Бюджет - рано или късно това се оказва ключовия фактор при вземане на решение. Затова определете рамките на вашия бюджет. Така ще спестите време в елиминиране на възможностите, които са извън него. Един ехограф може да струва в диапазона от 2 500 то 250 000 лв! Пресметнете колко пациенти имате на месец, колко са приходите и разходите Ви. Дали и как ще се променят тези цифри след като вземете новия си апарат? Тук трябва да вземете предвид и накои субективни фактори, като колко други специалист работят около Вас, техника с какви възможности използват те, как очаквате че може да се променят тези фактори в течние на следващите 1-2 години. Преценете какъв начин на финансиране ще използвате - лични финанси, кредит или лизинг. Разпитайте доставчиците - те обикновено имат информация и могат да Ви насочат към оптималния начин на финансиране. Изискайте официални документи - договори, гаранциони карти и фактури. Без фактура не може да застраховате апарата си, не може да докажете правото си на собственост върху него, не може да облекчите счетоводния си баланс.

Обучение - до колко доставчикът ще Ви съдейства безплатно в усвояването и прецизното настройване на апаратът Ви за Вапшия начин на работа и според Вашите предпочитания. Колко се плаща е ако услугата е платена? 

Размери - съобразете размерите му с помещението, в което ще го ползвате, как ще бъде разположен. Ще се пренася ли между отделни стаи, етажи, сгради, населени места? Кое е най тясното масто, през което ще трябва да преминава? Ако е преносим, колко време ще го носите на ръка? Ще ви е необходима ли периферия (принтери, външен екран, USP, DVD записвака) и къде ще ги разположите?

Ергономия - до колко Ви е удобен за работа, Какво регулиране има - по височина, завъртане, осветяване и др.? Как са захванати трансдюсерите, кабелите им, каква е формата им и теглото им, колко тежат и загряват ли при работа? Мислете и за Вашето удобство и за Вашето здраве при избора Ви на апарат.

Леснота на ползване - Лесно ли е да го разучите и да усвоите всичките му възможности? Колко време/натискания на бутони отнемат стандартните Ви настройки при работа с пациент?

Гаранционен периодколко е гаранцията на системата - на апаратът, на трасдюсерите, на периферията? Какво се включва в гаранционата подръжка? Колко лесно и при какви условия апаратът Ви може да бъде надграждан с допълнителни възможности?

Еклпоатационен живот - какви са възможностите му и колко дълго ще можете да го ползвате пълноценно, преди да го смените с по-ново поколение?

Експлоатациони разходиКакви са разходите за поддръжка, сервиз и резервни части и времето за престой в сервиз? Колко е дълъг гаранциония сервиз и дали и при какви условия може да бъде удължен? Вземете предвид и цените на трансдюсерите - за нови и за евентуален ремонт. Практикува ли фирмата обратно изкупуване при подмяна с по-нов апарат?

Качество -  Фирмите стават все по-умели в маркетинга, характеристиките на хартия все повече си приличат. Инвестирайте от времето си и сравнете сами качестовото на образа на различните ехографи. Консултирайте се с колеги, сравнете мнението на няколко колеги, най-добре е  те да са имали опит с повече от една марка апарати и да не са ангажирани като референти само е един производител. И не забравяйте - вижте поне няколко различни пациента лично и дайте възможност на специалист от фирмата да е с Вас, за да може да Ви съдейства с настройките. 

Производител и дитрибутор -  имате ли предпочитан производител. Напишете си защо го предпочитате, какво харесвате в него и какво не харесвате. Това ще Ви помегне като започнете да избирате Вашия ехограф. Решете дали ще купуте задължително от дадена марка или ще потърсите и аналогично предложение от друг производител. Световната икономиката се промени значително през последните години. Под натиска за намаляване на разходите, марките вече не гарантират качество и реномирана страна на произход. Помислете дали предпочитате да платите повече за реномето на предпочитанта от Вас марка или отделите време за проучване и да вземете по-качествена система на по-добра цена. Разгледайте компанията производител и компанията дистрибутор и услугите, които те предлагат. Услугите трябва да включват обучение, клиентска поддръжка, ремонт и обслужване, както и адекватно време за реакция. Прочетете в интернет, какво е състоянитео на производителя, вижте как се развива неговата продуктова линия, какъв е фокуса му и плановете му, колко инвестира в проучвания и разработки. Купувайки си апрат Вие се обвързвате с призводителя за дълго време и трябва да знете, дали и как той ще се развива и дали ще можете да разчитате на него в бъдеще. Проучете дистрибутора - какъв е опитът му с Вашия бъдещ апарат, как се развива той и дали ще може да разчитате на него за Всичко, което може да Ви се наложи.

Желаем Ви успех в закупуването на правилния за Вас ехограф!

Обадете се и на нас от ИНФИНИТА, за да Ви съдействаме и ако преценим, че е подходящо за Вас да Ви дадем и нашата оферта!

 

 

Избор на ултразвуков апарат за работа с едри животни:

КАК ДА ИЗБЕРЕМ най-подходящия апарат за работа с едри животни?
Закупуване на ултразвуков диагностичен апарат е свързано със значителна инвестиция, така че е важно да се помисли, какъв модел да се подбере, как ще го използвате в момента и как бихте искали да го използвате в бъдеще?

Ето някои фактори, които трябва да се обмислят при избора:

Преносимост - Едрите животни обикновенно не идват в клиниката на ветеринарния лекар. Това означава, че ще Ви се налага често да пренасяте ехографа до вашите пациенти, затова лесното пренасяне е особенно важно. Избраният от Вас модел може ли да се пренася лесно и удобно? Достатъчно ли е лек, за да извършвате лесно изследването на цялото стадо?
Леснота на ползване - Лесно ли е да разучите и разберете как да ползвате машината? 
Възможност да функционира и да издържа във вашата работна среда - Може ли конкретния апарат да се справи в трудните условия на земеделското стопанство, околната среда и времето?
Източник на захранване - Как се захранва конкретния модел. Ако ползва електрическата мрежа, имате ли достатъчно обхват на движение? Ако използвате батерии, те ще издържат ли за времето, което отнемат изследванията?
Експлоатационен живот - Колко дълго ще можете да използвате машината, преди замяна?

Експлоатациони разходи - Какви са разходите за поддръжка, сервиз и резервни части и времето за престой в сервиз? Колко е дълъг гаранциония сервиз и дали и при какви условия може да бъде удължен?
Качество на изображението - Образът достатъчно ясен ли е, за да се определи пола на плода, ако искате тази опция?
Дисплей - Можете ли да видите изображението на силна слънчева светлина? Ако използвате Очила за визуализация на изображението, можете ли удобно да го носите в продължение на дълги периоди от време? От съображения за безопасност, може ли да видите околността? Ако използвате монитор, можете ли да го разположите удобно, така че можете да видите изображението, без да напрягате очите си?
Производител и дитрибутор - Важно е също така да се разгледа компанията производител и компанията дистрибутор и услугите, които те предлагат. Услугите трябва да включват обучение, клиентска поддръжка, ремонт и обслужване, както и адекватно време за реакция.

 

Желаем Ви успех в закупуването на правилния за Вас ехограф!

Обадете се и на нас от ИНФИНИТА, за да Ви съдействаме и ако преценим, че е подходящо за Вас да Ви дадем и нашата оферта!

 

 

 

 

Медия